Pittige courgettesoep


Heerlijke seizoenssoep van courgette en zoete aardappel
Thailand

  • Voorgerecht

  • 4 Personen

  • 30 Minuten

  • Pittig

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

Prijs zoals geconfigureerd:

Ingredients Arab Food Lovers:
Zelf toevoegen:
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 1 Teentje knoflook, geperst
  • 1 halve rode peper, fijn gesneden
  • 1 courgette (met schil), gewassen en in blokjes, 2 Zoete aardappels, in blokjes
  • sap van een halve limoen
  • peper en zout
  • Verse koriander

* Verplichte velden

€ 1,59

Prijs zoals geconfigureerd:

Dit recept is speciaal voor Asian Food Lovers
geschreven door Astrid Petit

Bereidingswijze Pittige courgettesoep

Wat is er nou lekkerder dan werken met heerlijke seizoensproducten? Verwen jezelf en anderen met deze heerlijke pittige courgettesoep met zoete aardappel. Door de toevoeging van sambal en een pepertje krijgt de soep een heerlijke pittige smaak die perfect combineert met de zoetere smaken van de aardappelen en de courgette. Perfect als voorgerecht, maar ook ideaal om als lunch te eten.


  • 1. Verwarm wat rijstolie in een soeppan en fruit hierin een uitje, de knoflook en een pepertje. Voeg vervolgens kerriepoeder en sambal toe en laat het geheel 1 minuutje smoren.
  • 2. Voeg vervolgens de courgetteblokjes en de zoete aardappel erbij. Vervolgens schenk je de bouillon erbij en laat je het geheel ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken totdat de aardappel en de courgette gaar zijn.
  • 3. Mix de soep fijn met een staafmixer en voeg kokosmelk en limoensap erbij. Breng het geheel vervolgens op smaak met peper en zout.

Serveertip: Garneer de soep met verse koriander en serveer cassavechips erbij.

Print dit recept