M' semen met saffraanvis


Een klassiek Marokkaans gerecht met een twist
Marokko

  • Voorgerecht

  • 4 Personen

  • 30 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

€ 0,00

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze M' semen met saffraanvis

  • 1. Meng de bloem met de semolina in een grote, lage schaal. Maak een kuiltje in het midden, schep de gist daarin en voeg de suiker toe. Schenk wat lauwwarm water op de gist en los hem een beetje op. Strooi ca. 1 tl zout over de bloem, maar zorg dat er geen zout bij de gist komt, dit verstoort het gistproces. Meng de bloem dan beetje bij beetje door het gistmengesel en voeg al knedend beetje bij beetje ca. 2 1/2 dl lauwwarm water toe tot het een soort brooddeeg is. Kneed kort tot een soepel zacht deeg. Laat even rusten.
  • 2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de ui in 5 minuten zacht. Voeg de visfilet toe en bak aan beide kanten goudbruin. Bestrooi met de saffraan en naar smaak wat kaneel, peper en zout. Voeg een scheutje water toe en laat op matig vuur in 10-15 minuten gaar worden, afhankelijk van de dikte van de visfilet.
  • 3. Meng ondertussen in een kom de olie met de gesmolten boter. Vet je handen in met een beetje olie en verdeel het deeg in 10 kleine bolletjes. Besprenkel elk ingevet bolletje op een ingevet werkblad met wat olieboter en druk het met je ingevette handen zo dun mogelijk uit. Het is niet erg als er wat gaatjes in komen. Bestrooi het dunne vel lichtjes met wat semolina en besprenkel met wat olieboter. Vouw elk vel tot een mooi pakketje, druk lichtjes aan, doe dit voorzichtig zo blijven ze mooi. Verhit een droge anti-aanbakpan en bak de m' semen hierin aan beide kanten in enkele minuten vanbuiten goudbruin en knapperig en vanbinnen zacht en gaar.
  • 4. Hak vlak voor het serveren de rozijnen en amandelen grof en warm mee met de vis.
  • 5. Verdeel de saffraanvisvulling over de m' semen en serveer ze warm als lunch of voorgerecht

Serveertip: Lekker snel en makkelijk klaar? Vervang de zelfgebakken m' semen door de kant en klare ronde m' semen. Laat het kort ontdooien en bak ze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking aan beide kanten goudbruin en gaar.

Print dit recept