Hieronder enkele voorbeelden van situaties waarmee we allemaal wel eens te maken hebben. Zo zie je maar weer dat halal voeding geen onbekend terrein meer is in onze multiculturele samenleving:

Kinderfeestje


Nora komt verrukt thuis van school. “Mama ik ben uitgenodigd voor het kinderfeestje bij Anne, ze wordt 9!! En we blijven OOK eten!” Nora’s moeder Leyla is erg blij voor haar dochter, alleen maakt ze zich ook zorgen. “Denkt de moeder van Anne er ook aan dat Nora alleen maar halal mag eten? En waar haalt ze dit dan?”

Amilah Foundation

Halal in het supermarktschap


Amilah Foundation
 

Mo en Selwa hebben beiden een drukke baan. We zijn op zoek naar convenience halal producten bij de lokale supermarkt op de hoek. “Even snel een makkelijke maaltijd halen. Wel jammer dat er zo weinig aanbod is voor ons. Het lijkt wel alsof we onzichtbaar zijn!”

Één merk voor Halalproducten


Stef en Linda hebben de nieuwe buurtjes Yesin en Nadia uitgenodigd om kennis te maken. Daar horen uiteraard hapjes bij. “Die halalproducten zijn wel lastig te vinden. Waar staan de sauzen dan? En de salades? Zou toch handig zijn als er een merk is dat alles heeft, hoeven we niet zo lang te zoeken!”

Amilah Foundation