Marokkaanse Harira soep


Aromatische rijkelijk gevulde maaltijdsoep
Marokko

  • Voorgerecht

  • 4 Personen

  • 120 Minuten

  • Mild

  • Waardeer (0)

Ingrediënten
Producten bevatten meer inhoud dan nodig is voor dit recept

€ 0,00

Prijs zoals geconfigureerd:

Bereidingswijze Marokkaanse Harira soep

Deze Marokkaanse maaltijdsoep kent zeer veel variaties doordat je het helemaal eigen kunt maken met ingrediënten die jij zelf lekker vindt. Heerlijk als maaltijdsoep, maar ook lekker voor de lunch met een stukje Turks brood!


  • 1. Voeg de tomatenpuree en de (ontvelde) tomaten samen met de uien, selderij, peterselie & koriander en maak er met een staafmixer of keukenmachine een mooie puree van.
  • 2. Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg het vlees toe. Voeg vervolgens peper, zout, gember, kurkuma, paprika, komijn en saffraan toe en schroei het vlees dicht.
  • 3. Zodra het vlees mooi dichtgeschroeid is, voeg je de heerlijke aromatische tomatenmix toe. Voeg vervolgens ook de Smen of Ghee toe. Smen is een gezouten, geklaarde Marokkaanse boter. Ghee is de Aziatische tegenhanger van deze geklaarde boter. Je kunt ook gewone boter gebruiken indien je geen Smen of Ghee voorhanden hebt.
  • 4. Voeg vervolgens de kikkererwten toe met 1L water. De kikkererwten moeten van te voren 1 nacht geweekt hebben zodat ze zachter van textuur worden.
  • 5. Laat het geheel nu circa 1 uur koken. Na ongeveer een half uur voeg je de rode linzen toe. Indien de soep te dik inkookt, kun je nog wat extra water naar eigen inzicht toevoegen.
  • 6. Als het geheel 1 uur gekookt heeft, moet je de soep nog binden. Voeg hiervoor het bloembeslagje toe en roer het goed door de soep. Voeg tenslotte de vermicelli toe en laat het vervolgens nog zo'n 10 minuten doorkoken. Je eigen gemaakte Harira soep is klaar! Smakelijk!

Serveertip: Serveer de Harira met Turks brood!

Print dit recept